X

10 ting du skal huske, når du flytter

Står du overfor en snarlig flytning, så summer hovedet garanteret med ting, du skal huske, to do-lister der skal krydses af og praktiske spørgsmål, du mangler svar på. Der skal pakkes flyttekasser, sorteres ud i inventaret og måske skal du købe nye møbler. Men du skal også melde flytning, aflæse el, vand og varme og ikke mindst finde ud af, hvad der sker i dit nye boligområde, vælge ny læge og måske skal børnene skifte skole.

Der er mange ting at holde styr på, og vi har samlet 10 gode råd til dig, der gerne vil have tjek på din flytning og undgå unødige overraskelser.

1) Flyttefirma eller gør-det-selv

Som det første bør du overveje, om du har brug for et flyttefirma til at varetage flytningen. Er der langt mellem din nuværende bolig og din nye adresse, så kan det tage mange timer og mange køreture frem og tilbage, før du har alle dine ting på plads. En enkelt bil og en trailer rækker ikke langt, slet ikke hvis det regner, og det er heller ikke gratis. Hverken i tid eller brændstof.

Har du ikke brug for et flyttefirma, bør du alliere dig med venner og familie i god tid, så du er sikker på, at der en én, der kan give en hånd med de tunge ting. De fleste vil gerne hjælpe, hvis du byder på en pizza og en øl efter endt arbejde.

2) Meld din flytning

Når du flytter, skal du anmelde din flytning til Folkeregistret. Tidligere var det en omstændelig affære, men i dag foregår det hele på borger.dk, og PostNord får automatisk besked om din adresseændring.

For god ordens skyld kan du med fordel fortælle om din flytning på din arbejdsplads og til diverse abonnement services, så du undgår at vente på en efterforsendelse af din post.

3) Aflæs varme, vand og el

Når du flytter fra en bolig, skal du altid huske at aflæse vand, varme og el, så du ikke risikerer at betale for forbrug, der ikke er dit. Har du solgt din bolig, så hjælper ejendomsmægleren som regel med dette, mens du kan få hjælp fra din udlejer, hvis din nuværende bolig er en lejebolig. De fleste el- og forsyningsselskaber ønsker at modtage informationen senest 3 hverdage efter din fraflytning, så der er al mulig grund til at få aflæst i god tid.

For en sikkerheds skyld bør du gemme aflæsningen selv, så du kan tjekke, at du ikke bliver faktureret for forbrug, der er foregået efter din fraflytning. Desuden kan aflæsningen hjælpe dig med at holde styr på, hvilke regninger du får, efter du er flyttet til din nye adresse.

4) Valg af læge og tandlæge

Hvis du flytter til en ny kommune, så skal du vælge ny læge og tandlæge. Det er heldigvis gratis at skifte i forbindelse med en flytning, og du vælger selv, hvilken læge og tandlæge du ønsker i din nye kommune.

Som med adresseændringen foregår valget af læge på borger.dk, og hvis du ikke ved, hvor på listen du skal starte eller slutte, så kan du med fordel tage et kig på dit nye lokalområde. Ligger der en læge i nærheden af din bolig, så er det måske en mulighed.

5) Få styr på dine udgifter

Når du flytter, kommer der automatisk til at ske ændringer i din økonomi. Måske bliver det dyrere, måske bliver det billigere. Uanset hvad, så er det en god idé at kontakte din bankrådgiver, så du kan få lagt et nyt budget. På den måde kan du fortsat holde styr på dine månedlige udgifter, og du slipper for ubehagelige overraskelser på den konto.

6) Internet- og TV-abonnement

Er du glad for det abonnement, du har på internet og TV i øjeblikket, så er der gode muligheder for at flytte abonnementet til en ny adresse – og det koster som regel kun et flyttegebyr fremfor et nyt oprettelsesgebyr. Desværre er det ikke sikkert, at din nuværende udbyder dækker din nye adresse. Hvis det er tilfældet, så er der ikke andet at gøre, end at kigge sig om efter et nyt. Husk i så fald at opsige dit nuværende abonnement i god tid, så du ikke fortsat skal betale, når du er flyttet.

7) Gennemgå dine forsikringer

Der er forskellige krav til forsikringer alt efter om du lejer eller ejer din bolig. Og også i forhold til om du ejer en andelsbolig, en ejerlejlighed eller et hus. Derfor kan du med fordel kontakte dit forsikringsselskab, så I sammen kan gennemgå dine forsikringer. Det er essentielt, at du er dækket ind, hvis uheldet skulle være ude.

8) Renovering og forbedringer

Flytter du til en bolig, hvor det er nødvendigt med forbedringer eller renoveringer? Så kan du med fordel tage et kig på dit lokalområde i god tid, inden du flytter, så du er klar til at kontakte de nødvendige fagfolk, når du får nøglerne til dit nye hjem.

Ofte har VVS-installatører, elektrikere, tømrere m.m. en del ventetid, så hvis det er muligt, kan du lave aftaler allerede inden, du er flyttet. På den måde kan tingene blive ordnet, så snart du er rykket ind på din nye adresse.

9) Sæt dig ind i lokalområdet

Hvis du flytter til en ny kommune, en ny by eller en helt anden del af din nuværende by, så kan det være en god idé at sætte sig ind i området på forhånd. Hvor ligger skolen, er der gode indkøbsmuligheder, hvilke foreninger er der, og skal du meldes til sport eller lignende. Jo mere opsøgende du er, des hurtigere vil du falde til i dit nye område og blive en del af sammenholdet og foreningslivet på stedet.

10) Hils på dine naboer

Hvis du skal falde til på din nye adresse, så spiller dine naboer en vigtig rolle. Hils på dem så hurtigt som muligt, og vær åben for en hurtig snak, hvis du møder dem på vejen. Og husk, at naboer ikke bare er hyggelige, de er også praktiske. For eksempel er “Nabohjælp” en essentiel faktor i forebyggelsen af indbrud, ligesom det kan være rart at have en nabo at gå til, hvis du mangler noget.

Få et uforpligtende tilbud på flytning - inden for 24 timer!

    Summary
    Article Name
    10 ting du skal huske, når du flytter
    Description
    Står du overfor en snarlig flytning, så summer hovedet garanteret med ting, du skal huske, to do-lister der skal krydses af og praktiske spørgsmål, du mangler svar på
    Author
    Publisher Name
    flytning-odense.dk
    Publisher Logo
    Camilla Skøtt: